Hem / Nyheter / Sommardoft

Sommardoft

sommardoft, lemon, pop, bridgewater, doftljus

Vad är vi sugna på för dofter nu när det är sommar?
Helt klart den fruktiga och tropiska paletten som gäller nu. Kvällarna är sköna men det har ju redan börjat mörkna om kvällarna och då är det dags att plocka fram ljusen för att kunna sitta ute och mysa. Namn som låter tropiskt, färger som som är starka och rena och dofter som är bäriga, fruktiga och tropiska.
En riktig höjdare nu är Bridgewaters Lemon Pop som fångar in just de angivna områdena. En uppfriskande pigg doft av citronskal över saftig ananas och mango på en bas av svag lavendel och krämig kokos och färgen på ljuset är den klaraste gula du kan tänka.

Eller varför inte doften Paradise från Root där doften för dina tankar till de mer tropiska breddgraderna eller varför inte ändå tillbaka till 80 talet och en något mildare form av doften Hawain tropic.
En doftblandning skänkt från himmeln. Vad sägs om kombinationen saftig ananas, jasmin, lilja, apelsin och citron på en bas av krämig kokos och vanilj. Dessutom finns det en underton av mysk

På pappret så borde ju alla människor alltid gilla att omge sig av doften kanel oavsett årstid. Det längsta vi kommer i kanel väg nu i juli är bullen som många förtär på stranden. Vad är det som gör att vi konsumerar kanelbullar i princip alla årets månader men endast får för oss att tända ljus som innehåller doften av kanel under de mörkare månaderna. Kanel doften skapar en emotionell värme hos oss och fungerar avslappnande. Dessutom så har kanel ett rykte om sig att fungera som ett afrodisiakum. Nog är det så att vi förknippar dofter med minnen och kanel, kardemumma , kryddnejlika m.f.l förknippar vi med jul och mys och så kör vi liksom på på det spåret.