…börjar i Los Angeles, Napa Valley där Joseph T. Perrulli och Boyd Willat såg behovet av ett professionellt vinprovarglas. Tillsammans med vintillverkare och sommelier arbetades designen fram.
Platsglasets form var framtagen för att bevara smak och arom. Det ultratunna plastglaset reflekterade även vätskans färg som ett vanligt glas. Kupans storlek gjorde det även möjligt att snurra glaset för att studera fällningar. En del plast produkter luktar just plast men Govinos produkter är doftfria och tillverkade av Tritan. Trots att glaset är så tunt är det okrossbart och det klarar dessutom att köras i diskmaskinens övre del.

År 2008 när lanseringen var så kunde de inte ana att det ergonomiska patenterade tumgreppet och design skulle belöna dem med åtskilliga priser och att Govino skulle säljas i flera delar av världen. Glasens användningsområde sträcker sig långt utanför vinprovning.

Govino för alla tillfällen

Govino har successivt utökat sitt sortiment av produkter och nu kan du använda Govino plastglas vid alla tillfällen.
Förutom vinglas så kan du nu även använda Champagne plastglas, Öl plastglas, Whisky / Rom plastglas och en droppfri karaff som passar allt från vatten till dekantering av vin. Vem vill inte undvika glas kross i spa badet, poolen, badkaret, bastun eller badtunna?

Men även perfekt för dem som vill ha känslan av ett vanligt glas när de är ute med båten, husvagnen eller utflykt. Det finns inget tillfälle då inte ett Govino glas passar.

TopRack

Serien TopRack som Gibbli säljer från Govino är den enda serien som klarar maskindisk från Govino. Diska glasen i maskinens övre del efter var användning. Det gör att du gärna väljer att använda dem om och om igen. Materialet är tåligt trots att det är så tunt.