Från doftljus till plastglas

Plastglas? Govino?
Vad är det här tänker du. Vart tog alla doftljus vägen?


Jag har ju sålt doftljus i några år och ju mer jag lärde mig om dofter och påverkan ju roligare och intressantare blev det.Min webbhandeln var nischad mot ljus och doftljus. Men jag var sugen på att nischa mig än mer och började fokusera på doftljus från en grossist. Ljusen som intresserade mig var av finaste bi vax, endast naturliga färger och naturliga dofter och många eteriska. Det här gick helt i min linje av vad jag gillade och ville sälja.

Så blev det januari 2018 och det drog ihop sig för årets första inköpsmässa och jag var supertaggad. Bara veckan innan får jag samtal från grossisten med mina favoritljus. Det var inga roliga nyheter. En chock även för grossisten naturligtvis och ett bakslag av rang för egen del. Vad hände?
Jo tillverkaren i USA var om jag förstod saken rätt inte alls pigg på att börja märka upp doftljusen enligt en ny EU standard. Så opigga på det så de beslutade sig för att helt stänga huvudkontoret och lagret i England som försåg hela Europa med de här ljusen.

Jag gick på mässan men min grossist av favoritljusen hade av naturliga skäl inte satt upp sin monter. Vad göra? Ett frö började gro under våren om en helt annan inriktning och även den en nischad sådan. Jag har i princip hela tiden sålt vinglas från Govino men främst utanför e-handeln.
När så sommaren kommer så blir jag plötsligt kontaktad av en tjej som vart på en av mina visningar och av vår gemensamma vän sedan hört om mina tankegångar. Den här tjejen ville köpa delar av mitt lager!
Det tog inte många sekunder för mig att inse att det var precis det jag behövde. Så någon månad senare var jag av med stor del av sortimentet och resten reades ut till sanslöst låga priser.

Så under hösten påbörjades ombyggnaden av webbutiken. Kontakt togs med grossisten i England för Govino och ett tag senare kom leveransen av plastglasen. Nu inte bara vinglas utan champagneglas, ölglas och whisky.
Ytterligare några månader senare står vi faktiskt här med en ny sida och nytt innehåll. Jag hoppas att både gamla kunder och nya kunder komma tycka om de nya produkterna.