Aperol Blix – lite mindre besk lite godare

aperol

Aperol Spritz har för många vart en given sommardrink i flera år. Jag stiftade först bekantskap med den först nu i somras. En dag så varm att tungan satt fast i gommen. Jag följde skuggorna längs gatornas väggarna för att undvika bli kokt. Behöver jag säga att min första Aperol smakade ljuvligt. Med all is i glaset så kyldes min överhettade skalle ned avsevärt. Smaken av det lite beska kändes nytt och fräscht.
Så kom jag hem och japp nu skulle de blandas. Helst enligt konstens alla regler. Helst lika god som min första.
Plöjde igenom ett antal recept och tyckte jag hade koll på innehållet. Resultatet blev sisådär. Alltså drinken blev ok men den där smaksensationen uteblev.

Blanda en Aperol rätt

Medveten om att det troligen var mina bristande kunskaper i hur blandningen skulle göras. Som bidrog till att det blev just bara sisådär. Eller var det så att den var god just bara där och då. Att det var mer omständigheterna som gjorde den här drinken var så där god.
Lätt besatt av tanken att få till en perfekt smakande Aperol Spritz. Därför såg jag till att var bar eller restaurang besök inleddes med en beställning av en Aperol.  Gärna med ett vakande öga över tillväga gångsättet. Kunde efter otal olika drinkar konstatera att blandningen och innehållet skiljde sig åt. Från mycket bra till hmm nästan vidrigt. Förutom det så var  det inte alla som höll sig till Prosecco . Utan hellre vi tager vad vi haver  vad vi haver.

Jag vill förtydliga att de olika barbesöken och testerna skedde vid olika tillfällen och nyktert utgångsläge.
Allt övervakande hade dock lärt mig vad jag Inte gillade. Även hur ev jag kunde få till en blandning som för mig var perfekt. Så ta gärna del av resultatet nedan. Eftersom jag har lämnat original receptet bytte jag även namn

Recept Aperol Blix- 2 glas

3 dl Prosecco
1 dl Aperol ( jag har halverat mängden Aperol mot original receptet)
skivad apelsin
is
7- up

Hur

Jag blandar ihop i en karaff och blir man fler så är det bara dubbla
Ta en Govino champagneglas
lägg i en tunt skuren apelsin bit
Fyll på med is massor av is
Fördela den blandade drycken i glasen och fyll upp med 7-up

Smaka Njut….Hoppas du tyckte om det